TEMEL EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER

Okulumuz 5 Yaş C Sınıfı öğrencileri olarak robot çalışması gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin yaratıcı becerilerini geliştirme adına yapılan bu çalışmanın tüm eğitim kurumlarında örnek oluşturabileceği değerlendirilmiştir.

Torul Tomurcukları sınıfı olarak SEN YAPARSIN projesi tasarlayarak günümüzsde robotik kodlamanın çok kullanıldığı dönemde bizlerde robotik kodlamanın önemine dikkat çekmek, teknolojiye ilgi uyandırmak ve robotik kodlamanın olay ve durumlar arasında neden sonuç ilişkisi kurabilme, farkıl bakış açısı geliştirerek çok yönlü düşünebilme, analitik düşünebilme yani problemi alt başlıklara ayırarak asıl sorunu tespit edebilme, makinelerin çalışma mantığını kavrayabilme gibi çocuklara birçok alanda beceri kazandırabilecek bir çalışma geliştirilmeye çalışılmıştır. Çocuklarımızın özgün ürünler ortaya koyması ve üreticilik sağlayabilecekleri bir çalışma olduğu kanaatindeyiz.

28-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024